Direct contact? Bel: 06-42740352

HomeZonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen schoonmaken

Heeft u zonnepanelen op uw dak? Dan is het belangrijk dat u uw zonnepanelen goed onderhoudt. Zonnepanelen hebben, net als een auto, regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Zonnepanelen raken vervuild door o.a. fijnstof, zure regen, zand, vogelpoep en bladeren. Dit vuil zorgt ervoor dat er minder zonlicht op uw zonnepanelen valt waardoor er minder zonne-energie opgewekt wordt. Dit kan oplopen tot 7 procent per jaar. Daarom is het raadzaam om zonnepanelen jaarlijks of tweejaarlijks schoon te laten maken. 

Waarom moeten zonnepanelen schoongemaakt worden? 

  • Zonnepanelen wekken meer zonne-energie op als ze schoon zijn
  • Schone zonnepanelen zorgen voor een hoger rendement
  • Reiniging zorgt voor een langere levensduur van uw zonnepanelen
  • Schone zonnepanelen geven uw woning of bedrijf een mooier aanzicht

Plan direct een schoonmaakbeurt in

Professionele schoonmaak van uw zonnepanelen
Zonneschoon heeft alle kennis en kunde in huis om uw zonnepanelen professioneel schoon te maken. Wij werken met professionele apparatuur en 100% osmosewater. Dit is puur water dat vrij is van zouten, mineralen, kalk en lood. Hierdoor laat het geen strepen of vlekken achter. Bij Zonneschoon worden uw zonnepanelen schoon gemaakt door ervaren zonnepanelen installateurs die gewend zijn om op daken te werken en die weten hoe ze met uw zonnepanelen om moeten gaan.

De voordelen van zonnepanelen reiniging door Zonneschoon

  • Uw zonnepanelen worden veilig en professioneel gereinigd door ervaren zonnepanelen installateurs
  • U hoeft zelf niet het dak op
  • Wij werken met professionele apparatuur
  • Wij gebruiken 100% osmosewater
  • Wij voeren direct een visuele controle uit
  • Overig onderhoud zonnepanelen: Wij kunnen direct een inspectie uitvoeren op uw zonnepanelen. Uw gehele systeem wordt van a tot z gecontroleerd op eventuele gebreken.

Direct contact

Wij adviseren u om uw zonnepanelen professioneel te laten schoonmaken door Zonneschoon. Zo weet u zeker dat uw zonnepanelen goed én veilig gereinigd worden door een professioneel bedrijf.

Zonnepanelen zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk blijvend beschadigd of defect raken als u de verkeerde materialen gebruikt voor de reiniging van uw zonnepanelen. Wij krijgen regelmatig de vraag van mensen of zonnepanelen gereinigd kunnen worden met autoshampoo. Wij adviseren u dringend om geen autoshampoo, afwasmiddel of andere schoonmaakmiddelen om uw zonnepanelen schoon te maken. Deze middelen kunnen uw panelen blijvend beschadigen! Laat de schoonmaak van uw zonnepanelen daarom aan professionals over.  Neem contact met ons op.